W Amsterdam

3.6 

Spuistraat 175, Amsterdam, 1012 VN, Nederland   •  Weer:   

Lokale tijd Telefoon +31 (0)20 - 811 2500

3.6

ONTDEK X BANK

Bij X BANK kan kunst, mode en design worden bewonderd én gekocht. Sinds de spectaculaire opening begin 2016 is X BANK een magneet voor liefhebbers van trendsettende kleding, gadgets, drankjes en verzorgingsproducten met een Nederlands DNA. Perfect gesitueerd in het monumentale voormalige hoofdkantoor van de Kas Bank aan de Spuistraat in Amsterdam.

Een ruimte van liefst 700m² waar je je geen seconde verveelt. Dutch DNA achter de Dam. Bijeengebracht voor de hele wereld.

Bezoek de Online Winkel

X BANK in W Amsterdam

OVER ONS

X BANK is het epicentrum van Dutch design. De 700 m2 shopping experience in Amsterdam biedt een podium aan invloedrijke, veelbelovende en gevestigde designers van Nederlandse bodem. De winkel is gehuisvest in de monumentale Kas Bank op de Spuistraat, op loopafstand van de bruisende 9 Straatjes en de Dam. Het is een conceptstore, waar innovatie en creativiteit regeren, en waar maar liefst 180 Nederlandse labels verkrijgbaar zijn. Een brede mix aan producten en stijlen dus, in verschillende prijsklassen, aantrekkelijk voor zowel lokaal als internationaal publiek.

Kortom: X BANK is een levendige winkel, tentoonstellingsruimte, galerie en ontmoetingsplaats voor alles en iedereen op het gebied van toonaangevende mode, design en kunst.

DESIGNERS

Met deze toevoeging in Het Kas Bankgebouw stelt X BANK zichzelf de taak om de grenzen tussen mode, kunst en design te vervagen. X BANK presenteert met grote regelmaat wisselende mode, kunst en design d.m.v. exposities, presentaties en verkoop.

De line-up van artiesten en designers die in X BANK te koop zijn wisselt iedere 6 weken, maar vaste namen in het programma zijn Scotch & Soda, Claes Iversen, Anecdote en Bas Kosters.

KEY ASPECTS

X BANK bestaat uit een ruimte van 700 m2; 88 meter ramen op de eerste verdieping waarop wisselende video-installaties te bewonderen zijn; 70 meter evenementen ruimte genaamd THE VAULT; wisselende tentoonstellingen, workshops en lezingen. 

Om extra bij te dragen aan het lokale en internationale creatieve klimaat presenteert X BANK een kunstenaarsresidentie. Deze creatieve plek zal op uitnodiging van X BANK beschikbaar worden gesteld aan creatief talent.

OPENINGSTIJDEN

 

Maandag tot woensdag
10:00 - 20:00
 
Donderdag
10:00 - 21:00

Vrijdag en zaterdag
10:00 -20:00

Zondag
12:00 - 20:00

Google+