W Amsterdam

3.6 

Spuistraat 175, Amsterdam, 1012 VN, Nederland   •  Weer:   

Lokale tijd Telefoon +31 (0)20 - 811 2500

3.6

Starwood Hotels lanceert nieuw merk: Tribute Portfolio™

Starwood’s tiende merk is gericht op onafhankelijke hotels in luxesegment

Lancering met vijf verschillende hotels, waaronder het beroemde Royal Palm South Beach Miami

Amsterdam, 17 april - Starwood Hotels & Resorts Worldwide, Inc. introduceert het Tribute Portfolio™, het tiende merk en de tweede collectie van onafhankelijke hotels. Tribute Portfolio stelt eigenaars, leden van het Starwood Preferred Guest® (SPG®) loyalty-programma en gasten een onvergetelijk verblijf in een onafhankelijk hotel in het vooruitzicht onder het toepasselijke motto 'Stay Independent.' De merknaam zal worden gebruikt voor uitmuntende onafhankelijke hotels en resorts. Het Tribute Portfolio heeft een sterke focus op viersterrenhotels in het luxesegment, is een aanvulling op het merk The Luxury Collection van Starwood, waartoe ook Hotel Des Indes in Den Haag behoort en zal de positie van Starwood als 's werelds meest internationale hotelonderneming in het luxesegment versterken.

“Kijkend naar onze ervaring op het gebied van merkinnovatie en toonaangevend design en onze wereldwijde aanwezigheid in het luxesegment, denken we dat Tribute Portfolio enthousiast zal worden ontvangen door eigenaars van luxe hotels die veel waarde hechten aan hun onafhankelijkheid, maar toch willen profiteren van ons krachtige distributienetwerk, lovalty-programma en ons verkoopplatform,” aldus Adam Aron, Chief Executive Officer van Starwood. “Onze missie met Tribute Portfolio is simpel: prachtige hotels op prachtige bestemmingen aanbieden aan onze trouwe SPG-leden, die goed zijn voor meer dan de helft van alle overnachtingen in Starwood.”

Aron vervolgt: “We zijn ons ervan bewust dat onafhankelijk hotels ook gasten aantrekken die nog geen lid zijn van SPG. Tribute Portfolio biedt een mooie gelegenheid om ons SPG-ledenbestand uit te breiden en meer trouwe gasten te verwelkomen in al onze Starwood-hotels.”

Vandaag wordt het eerste hotel dat onder de nieuwe merknaam gaat werken geopend: het iconische Royal Palm South Beach Miami. Binnenkort worden nieuwe hotels geopend in Asheville, North Carolina; Nashville, Tennessee; Savannah, Georgia en Charleston, South Carolina.

Starwood verwacht in 2020 meer dan 100 Tribute Portfolio-hotels te beschikken

Aron maakt duidelijk dat Starwood als doel heeft gesteld het aantal Tribute Portfolio-hotels en - resorts de komende vijf jaar uit te breiden tot 100. Aanvankelijk ligt de focus voor de groei van het nieuwe merk op Noord-Amerika en Europa. Reizigers kunnen al in het eerste jaar Tribute Portfolio-hotels tegenkomen overal ter wereld.

“Bijna 50 procent van alle hotels in het luxesegment in de VS is onafhankelijk en 60 procent van de viersterrenhotels wereldwijd is niet verbonden aan een hotelketen. Hier liggen enorme mogelijkheden voor Starwood om het Tribute Portfolio te laten groeien,” aldus Dave Marr, Senior Vice President van Brand Management voor Noord-Amerika en Global Brand Leader voor het Tribute Portfolio. “Tijdens onze gesprekken met veel eigenaars is duidelijk geworden dat ze de mogelijkheid om samen te werken met Starwood wel zien zitten, om zo het bedrijfsresultaat van hun onafhankelijke hotels te verbeteren. Ze voelen zich aangetrokken door de voordelen die voortvloeien uit de kracht van SPG en onze hoogwaardige Starwood-verkoopafdeling, gekoppeld aan de flexibiliteit van minimale merk specifieke vereisten.”

The Luxury Collection van Starwood, het eerste 'collectiemerk' in de hotelbranche die enkele van de meest iconische onafhankelijke luxe hotels van de wereld omvat, zoals Hotel Des Indes in Den Haag, maakt momenteel de meest intensieve groeiperiode in de 21-jarige geschiedenis van de collectie door. In het afgelopen decennium is de aanwezigheid van The Luxury Collection verdrievoudigd. In de afgelopen vijf jaar alleen al bedroeg de groei meer dan 60 procent. Marr vervolgt: “Starwood heeft de hotels die deel uitmaken van The Luxury Collection met uiterste zorg geselecteerd en we zullen net zo zorgvuldig te werk gaan bij de selectie van onafhankelijke hotels in het luxesegment voor het Tribute Portfolio, om zodoende een consistente hoogwaardige beleving te waarborgen die beantwoordt aan de verwachtingen van gasten en SPG-leden van over de hele wereld.”

Het Tribute Portfolio komt tegemoet aan de vraag van SPG-leden naar meer hotels op meer bestemmingen en biedt een bonus van 10.000 punten

De hotels in het Tribute Portfolio zullen te vinden zijn op bestemmingen en in markten waar veel SPG-leden naartoe reizen, maar waar Starwood op dit moment nog niet of nauwelijks aanwezig is.

“Onze SPG-leden vragen ons voortdurend om meer keus op meer bestemmingen en we zien het Tribute Portfolio als een middel om tegemoet te komen aan onze leden.” Aldus Mark Vondrasek, Senior Vice President Distribution, Loyalty and Partnership Marketing bij Starwood. “Ze hebben ons laten weten dat ze bij ons willen overnachten wanneer en waar ze maar kunnen en nu kunnen we hen belonen met een verblijf in een onafhankelijk hotel, onder het toepasselijke motto ‘Stay Independent.’”

Volgens een recent onderzoek onder SPG-leden, uitgevoerd door Communispace in de SPG Advisory Community, gaf 89 procent van de leden aan dat ze geïnteresseerd waren in verblijf in onafhankelijke hotels, met name voor reizen in hun vrije tijd en reizen voor speciale gelegenheden naar unieke bestemmingen. Daarnaast gaf nog eens bijna 70 procent aan dat ze al eens hebben overnacht in een hotel dat niet tot een keten behoorde. Hieruit blijkt dat hier grote mogelijkheden liggen voor het bedrijf. De wensenlijst van de SPG-leden omvatte een grote verscheidenheid aan hotels in Noord-Amerika, waaronder meer resorts in Florida en in de Caraïben, alsmede locaties in de Californische wijnstreek, Las Vegas, en boutique-markten als Savannah, Georgia en Charleston, South Carolina. De lijst van 'meest gewilde' internationale bestemmingen omvatte skigebieden in de Alpen, safaribestemmingen in Afrika, resorts in Zuidoost-Azië en Noord-Europa, met name Scandinavië. Daarnaast is er een toenemende vraag naar hotels in Zuid-Amerika, met name in Rio, São Paulo en Buenos Aires, alsmede in Azië, in prominente markten als Tokio, Hongkong en Singapore.

Vondrasek vervolgt: “SPG is 's werelds grootste loyalty-programma voor hotels. Onze concentratie van hotelketens in het luxesegment, plus samenwerkingsverbanden met bedrijven als Delta, Uber, American Express en Emirates Airline, zorgt ervoor dat de lat steeds hoger wordt gelegd en maakt het voor reizigers uiterst aantrekkelijk om voor Starwood te kiezen.”

Net als bij de negen andere merken van Starwood kunnen SPG-leden Starpoints® sparen en verzilveren in Tribute Portfolio-hotels en profiteren van extra's in het hotel, zoals upgrades, een welkomstpakket, laat uitchecken en nog veel meer. Ter gelegenheid van de introductie van het tiende merk van Starwood, biedt SPG haar leden tot 10.000 bonuspunten voor een verblijf in Tribute Portfolio-hotels tot en met 15 juli 2015.

Zie www.spg.com/tributeportfolio voor meer informatie en voor inschrijvingen.

Van Miami tot Nashville: Tribute Portfolio op weg naar 10 hotels in het eerste jaar

Het eerste hotel in de Tribute Portfolio-keten, het iconische Royal Palm South Beach Miami, biedt directe toegang tot het wereldberoemde strand South Beach en heeft een perfecte ligging aan Collins Avenue, slechts enkele stappen van Ocean Drive en het luxueuze winkel- en amusementsdistrict van het gebied. Het Royal Palm South Beach, een Tribute Portfolio Resort is eigendom van Chesapeake Lodging Trust en wordt beheerd door HEI Hotels & Resorts en is onlangs gerenoveerd door Lauren Rottet van Rottet Studio als een modern eerbetoon aan de rijke historie van het hotel. De Royal Palm dateert oorspronkelijk uit 1939 en heeft 393 hotelkamers, waaronder meer dan 100 suites, twee zwembaden omringd door eigentijdse cabanas, een volledig uitgerust fitnesscentrum en circa 1000 vierkante meter aan moderne vergader- en evenementenruimte. Tot de karakteristieke eetgelegenheden behoren de Florida Cookery Patio, een eetgelegenheid in de open lucht, met aantrekkelijke, plaatselijke gerechten; South Shore bar en lounge, met een menu met kleine hapjes en een uitgebreide lijst van cocktails; en The Coffee Bar, waar gasten de hele dag door terecht kunnen voor koffie, thee, vruchtensappen en gebakjes in de oorspronkelijke, met groen glas beklede receptie van het hotel. Deze zomer wordt Byblos geopend, een nieuw bestemmingsrestaurant met specialiteiten uit het Middellandse Zeegebied van chefkok Stuart Cameron. Het restaurant is ontworpen door het Canadese ontwerpbureau Munge Leung en is de eerste vestiging van dit populaire restaurant uit Toronto in de Verenigde Staten.

Tribute Portfolio opent binnenkort nog vier hotels. In Asheville, North Carolina, wordt in 2017 in het beroemde gebouw van de BB&T Bank, geïnspireerd op de modernistische architect Ludwig Mies van der Rohe, het Vandre Nouveau Hotel, a Tribute Portfolio Hotel geopend. Dit hotel is ontstaan uit een samenwerkingsverband tussen McKibbon Hotel Group en Tower Associates en telt 150 hotelkamers en suites, een bestemmingsrestaurant en lobbybar en bijna 400 vierkante meter aan moderne vergader- en evenementenruimte.

Starwood werkt daarnaast samen met Rockbridge, aan de opening van drie Tribute Portfolio-hotels. In 2016 opent het historische Noel Place Hotel in het gebied Printers Alley in de binnenstad van Nashville, Tennessee, haar deuren. Het hotel ondergaat een ingrijpende renovatie en telt 166 hotelkamers en suites, een bestemmingsrestaurant, een dakterras en een speakeasy. Een ander hotel dat in 2016 haar deuren opent is een nieuw gebouwd hotel in Savannah, Georgia, perfect gelegen aan de River Street in het historische district van de stad, met 173 hotelkamers en suites, een half-overdekt dakterras van 1000 vierkante meter, een openluchtzwembad en een bestemmingsrestaurant. In 2017 wordt een eerste Tribute Portfolio-hotel geopend in het historische district van Charleston, South Carolina, met 100 hotelkamers, een zwembad en bar op het dak, een karakteristiek restaurant en 1000 vierkante meter aan vergader- en evenementenruimte, binnen en buiten.

“Wat het Tribute Portfolio onderscheidt, is de focus op mooie onafhankelijke hotels op boeiende locaties, waarvan onze SPG-leden en gasten zeker zullen genieten,” besluit Marr.

Volg de ontwikkelingen rond Stay Independent.@TributePortfolio op Instagram, @TributePRTFLO op Twitter,www.tumblr.com/TributePortfolio en www.facebook.com/TributePortfolio. Meer informatie over Tribute Portfolio:www.tributeportfolio.com of www.youtube.com/user/tributeportfolio.

Meer informatie: http://www.starwoodmediacentre.com/.

Over Starwood Hotels & Resorts Worldwide, Inc.

Starwood Hotels & Resorts Worldwide, Inc. is een van de meest vooraanstaande bedrijven in de hotel- en vrijetijdswereld met meer dan 1200 hotels en resorts in circa 100 landen en met meer dan 180.000 medewerkers op de hotels en resorts die het bedrijf in eigendom of beheer heeft. Starwood is een volledig geïntegreerde eigenaar, operator en franchisor van hotels, resorts en residences onder de volgende internationaal vermaarde merknamen: St. Regis®The Luxury Collection®W®Westin®Le Méridien®Sheraton®Four Points® by Sheraton, Aloft®,element® en het recentelijk geïntroduceerde Tribute Portfolio™. Het bedrijf hanteert een van de meest vooraanstaande loyalty-programma’s, Starwood Preferred Guest (SPG®), waarmee leden punten kunnen sparen en verzilveren voor hotelkamers, upgrades en vluchten, zonder uitsluitingsperioden. Starwood heeft onlangs plannen bekendgemaakt voor het omvormen van het bedrijfsonderdeel Starwood Vacation Ownership, Inc., een vooraanstaande leverancier van vakantiebelevingen van wereldklasse door middel van resorts in villastijl en toegang met speciale privileges tot alle Starwood-merken, tot een zelfstandige vennootschap voor het einde van 2015. Meer informatie: www.starwoodhotels.com.

Perscontact

Starwood Hotels & Resorts Benelux

Ellen Bruens

Senior manager communications benelux

M +31 6 248 061 68

E ellen.bruens@starwoodhotels.com

Google+