W Amsterdam

3.6 

Spuistraat 175, Amsterdam, 1012 VN, Nederland   •  Weer:   

Lokale tijd Telefoon +31 (0)20 - 811 2500

3.6

W Hotels Worldwide breidt Nederlands debuut uit

Starwood Hotels & Resorts kondigt grote uitbreiding aan van het langverwachte W Amsterdam in het najaar van 2015
W Amsterdam

AMSTERDAM- 4 December 2014 - Starwood Hotels & Resorts Worldwide, Inc. (NYSE: HOT) kondigt vandaag haar plannen aan voor een uitbreiding van het langverwachte W Amsterdam. Aan het geavanceerde hotelproject zal een tweede gebouw worden toegevoegd. W Amsterdam, dat gelanceerd wordt in het najaar van 2015, zal naast het oorspronkelijke gebouw van het voormalige Rijkskantoorgebouw voor Geld- en Telefoonbedrijf, nu ook in de voormalige KAS Bank op Spuistraat 172 haar deuren openen.

In het bankgebouw zullen 66 extra moderne kamers en suites worden geopend - vele met uitzicht op de beroemde Singelgracht dat op de UNESCO-lijst staat -, evenals een karakteristieke Away® Spa, nachtclub en 'destination bar' en restaurant. Het bankgebouw omvat verder een 'creative incubator’ conceptruimte dat als platform dient voor lokaal talent die hier hun prestaties kunnen laten zien op het terrein van mode, kunst en design, en waar producten uit de lokale markt worden getoond.

“We zijn overweldigd door de interesse en de vraag naar W Amsterdam sinds we het project bekendmaakten in februari en zijn verheugd met de uitbreiding van dit hotel in samenwerking met de eigenaar, Liran Wizman,” aldus Michael Wale, President, Starwood Hotels & Resorts, Europa, Afrika en het Midden-Oosten.

“Het W-merk spreekt de Nederlandse markt enorm aan, en we staan te popelen om de W-mix van hedendaagse luxe naar de stad te brengen als we het hotel in de herfst van het volgend jaar openen.” W Amsterdam markeert de lancering van W Hotels in Nederland en is ideaal gelegen net achter het Koninklijk Paleis, op loopafstand van de iconische grachtengordel met restaurants, bars en een levendig nachtleven. De restaurant en bars worden geëxploiteerd door The Entourage Group, een specialistische restaurant en bar exploitant die de norm zet in de gastvrijheidsindustrie in Nederland.

W Amsterdam herdefinieert moderne luxe met zijn innovatieve design, unieke programmering en bruisende bars en restaurants. Het hotel zal beschikken over 238 stijlvolle kamers verspreid over de twee gebouwen, waaronder 25 suites, een WOW-suite en twee Extreme Wow Suites (de herinterpretatie van de Presidential Suite van het W-merk). Gasten zullen het hotel binnenkomen via het gebouw van de vroegere PTT telefooncentrale, waar ze direct naar de rooftop zullen worden gebracht om in te checken en te genieten van een cocktail in de W Living Room (de W-versie van de traditionele hotellobby waar gasten elkaar kunnen ontmoeten). Naast de ‘destination bar’ en het restaurant die zullen worden gevestigd in de voormalige hal van het bankgebouw, bieden de toekomstige bar en restaurant op het dak van het rijkskantoorgebouw een ongeëvenaard uitzicht over de Dam en de lichtjes van de stad.

W Amsterdam is ideaal gelegen en zal 480 vierkante meter aan ultramoderne vergader- en evenementenruimte bieden, waaronder twee grote zalen en twee kleinere vergaderruimtes. Daarnaast beschikt het over een FIT® state-of-the-art fitnesscentrum en een WIRED® 24-uurs business center. Gasten kunnen ook gebruik kunnen maken van de iconische Whatever/Whenever®-service van het W-merk; een filosofie die voor alles kan zorgen wat gasten maar willen, wanneer ze maar willen, zolang het legaal is. W Amsterdam zorgt ook voor een veelzijdig programma met exclusieve W Happenings die tonen wat ‘new and next’ is op het gebied van design, mode en muziek voor gasten en lokale trendsetters.

“Ik ben verheugd dat we het prestigieuze W Amsterdam-project hebben kunnen uitbreiden en nog meer faciliteiten van wereldklasse aan te kunnen bieden aan de wereldreizigers die onze gasten zijn,” voegde Liran Wizman, eigenaar van zowel W Amsterdam als Europe Hotels | Private Collection, toe. “Met een modern design en innovatieve flair bestaat er geen twijfel over dat W Amsterdam de stad in vuur en vlam zal zetten en bij uitstek een ontmoetings-, verbindings- en ontspanningsplek zal zijn voor jetsetters en de lokale bevolking. Het wordt een resort in de stad.”

Zowel de telefooncentrale als het bankgebouw worden opnieuw ingericht door de prijswinnende bureaus OFFICE WINHOV in Amsterdam en BK Architecture uit Tel Aviv, inclusief de restauratie van de historische elementen gecombineerd met een nieuw, eigentijds design.

“Nu het verdeeld is over twee unieke gebouwen in het hart van de stad, zal W Amsterdam een centraal punt zijn voor trendsetters die nieuwsgierig zijn naar wat er in Amsterdam te doen is en komen gaat op het gebied van de mode, design, muziek en entertainment,” verklaarde Bram van der Hoek, Managing Director and Owner Representative van Europe Hotels | Private Collection. “Het geavanceerde ontwerp van het hotel, in combinatie met W's innovatieve lifestyleprogrammering, zal iets totaal anders toevoegen aan het hotellandschap van Amsterdam.”

Na de succesvolle premières van W Hotels in Istanbul, Barcelona, St. Petersburg, Londen, Parijs, en het meest recente in Verbier, Zwitserland, wordt W Amsterdam het zevende W Hotel in Europa, als onderdeel van een portfolio van 45 W Hotels wereldwijd, met ruim 20 hotels in ontwikkeling.


Over W Hotels Worldwide

W Hotels is een eigentijds, door design geïnspireerd lifestylemerk en dé innovator in de sector met 45 hotels en resorts (retreats), waaronder 17 residenties van het W-merk, in de meest bruisende steden en exotische bestemmingen ter wereld. Inspirerend, iconisch, innovatief en invloedrijk: W Hotels biedt de ultieme insider access, met een unieke mix van trendy design en passie voor mode, muziek en ontspanning. W Hotels biedt een holistische lifestyle-ervaring die geïntegreerd is in de perceptie van het merk via eigentijdse restaurantconcepten, glamoureuze entertainment ervaringen, stijlvolle retail concepten, karakteristieke wellnesscentra en inspirerende residenties. Met meer dan 15 jaar bewezen succes is W Hotels op weg naar 60 hotels tegen eind 2017. W Hotels werden aangekondigd voor Bogota, Changsha, Shanghai, Amsterdam, Abu Dhabi, Mumbai, Dubai, Djakarta, Panama, Muscat, Chengdu, Suzhou, New Delhi, Marrakech en Kuala Lumpur, terwijl een W Retreat te verwachten is in Goa, India. Voor meer informatie, bezoek www.whotels.com of www.facebook.com/whotels. Voor het beleven van de W Hotels lifestyle 24/7/365 kunt u terecht op www.wresidences.com. Volg @WHotels op Twitter en Instagram.


Over Europe Hotels | Private Collection

Europe Hotels | Private Collection (EHPC) is een hotel management organisatie met Amsterdam als thuisbasis. EHPC managet en ontwikkelt een collectie van lifestyle design hotels in Europese steden waaronder Amsterdam. Merken zoals SIR Hotels en Max Brown Hotels zijn boutique hotels die zijn ontwikkelt door EHPC. Het team bestaat uit gepassioneerde individuen die zich toewijden aan het cureren van orginele initiatieven en deze vertalen naar een unieke gastenbeleving. www.ehpc.com


Over The Entourage Group

The Entourage Group is een food and beverage service, specifiek gecreëerd voor de horeca en high-end locaties wereldwijd. Het brede kennisniveau is verkregen door het jarenlang managen van food & beverage in hotels en de fine dining ervaring voor internationale restaurant merken. The Entourage Group exploiteert in Amsterdam restaurants als MOMO Restaurant, Bar & Lounge, IZAKAYA Asian Kitchen & Bar en The Butcher Amsterdam. Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, welke als enige rechtsgeldig is. Contacts Starwood Hotels & Resorts Julien Guitard, Tel. +32 2 204 5160 Associate Director Public Relations – Europa, Afrika en het Midden-Oosten Julien.Guitard@starwoodhotels.com www.starwoodmediacentre.com of Angelina Hue, tel.: +32 2 204 5518
Manager Brand Communications & Events - Europa, Afrika en het Midden-Oosten Angelina.hue@starwoodhotels.com www.starwoodmediacentre.com

Google+