W Amsterdam

3.6 

Spuistraat 175, Amsterdam, 1012 VN, Nederland   •  Weer:   

Lokale tijd Telefoon +31 (0)20 - 811 2500

3.6

W Hotels Worldwide maakt Nederlands debuut

Starwood Hotels & Resorts brengt iconische W brand naar Nederland met de aankondiging van W Amsterdam in 2015
W Amsterdam

Amsterdam 4 februari 2014 -- Starwood Hotels & Resorts Worldwide, Inc. (NYSE:HOT) maakt vandaag het debuut van haar hotelmerk W in Nederland bekend met de opening van het nieuwe W Amsterdam in de herfst van 2015. Het hotel is eigendom van STAG Europe (Grafenau) BV en is gelegen achter de prestigieuze Dam in hartje Amsterdam en het Koninklijk Paleis, op steenworp afstand van de iconische grachtengordel met restaurants, bars en levendige uitgaansleven.

“Wij zijn trots om het merk W in Amsterdam te introduceren en dit eigentijdse, design lifestyle-merk uit te breiden naar de primaire markten in Europa en wereldwijd,” aldus Michael Wale, President, Starwood Hotels & Resorts, Europa, Afrika en het Midden-Oosten. “De levendigheid en energie van Amsterdam, in combinatie met het sterke culturele aanbod van de stad, vormen de perfecte achtergrond voor het W-merk dat een nieuw type moderne luxe toevoegt aan de Nederlandse hotelscène.”

W Amsterdam geeft luxe een nieuwe definitie met haar innovatieve design, karakteristieke voorzieningen en unieke stijl. De eigentijdse lifestyle-ervaring wordt geïntegreerd in de 169 stijlvolle kamers, waaronder 10 suites en een Extreme Wow Suite (de interpretatie van de Presidential Suite van het W-merk). Bij binnenkomst in het hotel worden de gasten direct naar de bovenste verdieping gebracht, waar ze kunnen inchecken en genieten van een cocktail in de W Lounge (W's versie van de formele hotel lobby waar gasten kunnen socializen). Zowel gasten als de lokale bevolking kunnen gaan genieten in het dakrestaurant en destination bar van het W Amsterdam, met een ongeëvenaard uitzicht over de Dam en de lichtjes van de stad.

W Amsterdam wordt een ideale locatie voor vergaderingen en evenementen met 480 vierkante meter aan ultramoderne vergader en evenementen ruimte, waaronder twee Great Rooms en twee kleinere vergaderzalen. Verder gaat het W Amsterdam beschikken over FIT®, state-of-the-art fitnesscentrum, en WIRED, een 24-uurs business center.

Gasten worden in de watten gelegd met de iconische Whatever/Whenever® van het W-merk; een filosofie die voor alles kan zorgen wat gasten maar willen, wanneer ze maar willen, zolang het legaal is. Het W Amsterdam zal ook een volle kalender met exclusieve W Happenings presenteren met programma's van wat nieuw is en wat komen gaat op het gebied van design, mode en muziek voor zowel gasten als lokale trendsetters.

“Wij zijn verheugd, trots en enthousiast om met Starwood Hotels & Resorts samen te werken aan dit prestigieuze project in Amsterdam,” aldus Liran Wizman, eigenaar en CEO van STAG Europe (Grafenau) BV. "Met een uitzonderlijke reputatie als innovatief lifestyle-merk, zal W Hotels de aantrekkingskracht van Amsterdam als bestemming van wereldklasse voor internationale reizigers en mondiale jetsetters versterken.”

Het W Amsterdam betrekt het voormalige Rijkskantoorgebouw voor Geld- en Telefoonbedrijf, een historisch pand achter de Dam gebouwd in de architectonische stijl van de Amsterdamse School. De bekroonde architectenbureaus OFFICE WINHOV uit Amsterdam en BK Architecture uit Tel Aviv zorgen voor de nieuwe vormgeving van het gebouw, met inbegrip van een volledige restauratie van historische elementen in combinatie met een nieuw, eigentijds ontwerp.

“Na de renovatie en herinrichting van dit monumentale gebouw zal het W Amsterdam een levendige en bruisende bestemming zijn waar gasten en de lokale bevolking kunnen socializen.” zegt Bram van der Hoek, Regional Managing Director van Europe Hotels Private Collection en eigenaar-vertegenwoordiger van STAG Europe (Grafenau) BV. “Wij twijfelen er niet aan dat het hotel de nummer één keuze zal worden voor designbewuste reizigers in Amsterdam.”

Na het succesvolle debuut van W Hotels in Istanbul, Barcelona, St. Petersburg, Londen, Parijs, en meest recentelijk Verbier, wordt het W Amsterdam het zevende W Hotel in Europa. Het portfolio van W Hotels telt 45 hotels over de hele wereld en meer dan 20 hotels in ontwikkeling.

“Het merk W blijft een belangrijke drijfveer voor de groei van Starwood over de hele wereld. Deze ondertekening onderstreept onze voortdurende toewijding aan de uitbreiding van het W-merk in primaire markten, en vertegenwoordigt een belangrijke mijlpaal in onze algemene ontwikkelingsstrategie,” verklaarde Bart Carnahan, Senior Vice President Acquisition & Development, Starwood Hotels & Resorts, Europa, Afrika en het Midden-Oosten.


Over W Hotels Worldwide

W Hotels is een eigentijds, op design gebaseerd lifestyle-merk en innovator in de sector met 45 hotels en congrescentra, inclusief 16 W-residenties, in de meest bruisende steden en op de meest exotische bestemmingen ter wereld. W Hotels is inspirerend, iconisch, vernieuwend en invloedrijk, met een unieke mix van innovatief design en passie voor mode, muziek en entertainment. W Hotels biedt een holistische lifestyle-ervaring geïntegreerd in het gevoel van het merk door middel van moderne restaurant concepten, stijlvolle entertainment, hippe winkels, kenmerkende spa’s en inspirerende residenties. W Hotels heeft al meer dan 14 jaar aantoonbaar succes en zal volgens plan aan het einde van 2017 meer dan 60 hotels op haar naam hebben staan. W Hotels zijn aangekondigd voor Milaan, Shanghai, Peking, Bogota, Abu Dhabi, Mumbai, Dubai, Jakarta, Panama, Muscat, Suzhou, Changsha, New Delhi, Kuala Lumpur, en Sante Fe, Mexico, en W Retreats in Goa en Mexico's Riviera Maya. Ga voor meer informatie naar www.whotels.com of www.facebook.com/whotels. Om de W Hotels lifestyle 24/7/365 te beleven, ga naar www.wresidences.com. Volg @WHotels op Twitter en Instagram.


Over STAG Europe (Grafenau) BV

STAG Europe (Grafenau) BV, de ontwikkelaar en eigenaar van het W Amsterdam, is een vastgoedontwikkelingsbedrijf, beheerd door Europe Hotels Private Collection (EHPC) dat gericht is op unieke, luxe, eersteklas hotels, bars en restaurants in Europa, waaronder Amsterdam. Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, welke als enige rechtsgeldig is.

Google+