W Amsterdam

3.6 

Spuistraat 175, Amsterdam, 1012 VN, Nederland   •  Weer:   

Lokale tijd Telefoon +31 (0)20 - 811 2500

3.6

W Amsterdam verwelkomt Igor Buercher

Als general manager voor W Amsterdam Hotel

Amsterdam, 24 februari 2015 – Starwood Hotels & Resorts Worldwide, Inc. (NYSE: HOT) kondigt vandaag de benoeming van Igor Buercher tot Algemeen Directeur van het W Amsterdam Hotel aan. Het iconische W Hotels merk, bekend om haar unieke stijl waarin moderne luxe centraal staat, opent dit najaar haar deuren in de hoofdstad.

Buercher, die voor zijn benoeming sinds 2013 Algemeen Directeur van het monumentale Sheraton Stockholm Hotel was, brengt een schat aan ervaring met zich mee door al 19 jaar lang onderdeel uit te maken van het Starwood team.

In reactie op deze aankondiging zegt Even Frydenberg, Starwood's Senior Vice President Operations Director Western Europe & Global Initiatives EAME: "Met een van onze meest belangrijke hotelopeningen van dit jaar, zijn wij erg blij om iemand van Igor's kaliber aan boord te brengen en het W Amsterdam team te gaan leiden. Zijn enorme passie voor lifestyle ervaringen gecombineerd met zijn werkervaring, energie en succesvolle track record in het leiden van andere belangrijke Starwood hotels en resorts zal van onschatbare waarde zijn voor de lancering van het W Hotels merk in de Nederlandse markt.”

 In zijn functie als Algemeen Directeur zal Buercher verantwoordelijk zijn voor het introduceren van W Hotel’s kenmerkende mix van eigentijdse luxe in Amsterdam. Tevens zullen de hotelgasten kennismaken met de exclusieve Whatever / Whenever® service filosofie: gasten worden bediend met wat ze willen, wanneer ze het willen, zolang het maar legaal is.  Tevens zal hij ook verantwoordelijk zijn voor W Happenings: gedurende het jaar zullen er in het hotel exclusieve en vernieuwende events plaatsvinden in de wereld van design, mode en muziek voor de hotelgasten en de trendsetters in en rondom Amsterdam. 

De in Zwitserland geboren Buercher begon zijn Starwood carrière in 1996 in het Sheraton New York en heeft sindsdien tal van functies binnen het bedrijf over twee continenten bekleed, waaronder leidinggevende posities in New York, Londen, Griekenland en Azerbeidzjan. Het openen van hotels is niet nieuw voor Igor: voorafgaand aan zijn rol in Stockholm was hij verantwoordelijk voor de pre-opening werkzaamheden voor Sheraton Bursa en Aloft Bursa in Turkije.

Het W Amsterdam, eigendom van het in Amsterdam gevestigde Europe Hotels | Private Collection, is gevestigd in twee historische panden: het voormalige Rijkskantoorgebouw voor Geld- en Telefoonbedrijf aan de Dam en het aangrenzende voormalige KAS Bank gebouw in de Spuistraat 172. De locatie van het hotel, in het hart van de Nederlandse hoofdstad achter het Koninklijk Paleis, ligt op steenworp afstand van de welbekende grachten van de stad dat zich kenmerkt door de vele restaurants, bars en het bruisende nachtleven.

Het W Amsterdam herdefinieert luxe gecombineerd met innovatief design, exclusieve voorzieningen en een unieke stijl. Het hotel zal haar gasten voorzien van een complete, eigentijdse lifestyle ervaring met 238 stijlvolle hotelkamers verdeeld over twee gebouwen met 23 suites, drie WOW suites en twee Extreme WOW Suites (W Hotels’ re-interpretatie van de Presidential Suite). De restaurants en uitgaansgelegenheden van het hotel worden beheerd door The Entourage Group: een specialist in de exploitatie van horecagelegenheden in hotels en andere luxueuze locaties wereldwijd.

Na het succesvolle debuut van het W merk in Istanbul, Barcelona, St. Petersburg, Londen, Parijs, en, meest recent, in Verbier, zal W Amsterdam als zevende W Hotel in Europa onderdeel zijn van een portfolio van 46 W Hotels over de hele wereld met plannen om in 2017 het 60e W Hotel te openen.


Over W Hotels Worldwide

W Hotels is een eigentijds, door design geïnspireerd lifestylemerk en de innovator in de sector met 45 hotels en resorts (retreats), waaronder 17 residenties van het W-merk, in de meest bruisende steden en exotische bestemmingen ter wereld. Inspirerend, iconisch, innovatief en invloedrijk: W Hotels biedt de ultieme insider access, met een unieke mix van trendy design en passie voor mode, muziek en ontspanning. W Hotels biedt een holistische lifestyle-ervaring die geïntegreerd is in de perceptie van het merk via eigentijdse restaurantconcepten, glamoureuze entertainment ervaringen, stijlvolle retail concepten, karakteristieke wellnesscentra en inspirerende residenties. Met meer dan 15 jaar bewezen succes is W Hotels op weg naar 60 hotels tegen eind 2017. W Hotels werden aangekondigd voor Bogota, Changsha, Shanghai, Amsterdam, Abu Dhabi, Mumbai, Dubai, Djakarta, Panama, Muscat, Chengdu, Suzhou, New Delhi, Marrakech en Kuala Lumpur, terwijl een W Retreat te verwachten is in Goa, India. Voor meer informatie, bezoek www.whotels.com of www.facebook.com/whotels. Voor het beleven van de W Hotels lifestyle 24/7/365 kunt u terecht op www.wresidences.com. Volg @WHotels op Twitter en Instagram.


Over Europe Hotels Private Collection

Europe Hotels | Private Collection (EHPC) is een hotel management organisatie met Amsterdam als thuisbasis. EHPC managet en ontwikkelt een collectie van lifestyle design hotels in Europese steden waaronder Amsterdam. Merken zoals SIR Hotels en Max Brown Hotels zijn boutique hotels die zijn ontwikkelt door EHPC. Het team bestaat uit gepassioneerde individuen die zich toewijden aan het cureren van orginele initiatieven en deze vertalen naar een unieke gastenbeleving. www.ehpc.com


The Entourage Group

The Entourage Group is een food and beverage service, specifiek gecreëerd voor de horeca en high-end locaties wereldwijd. Het brede kennisniveau is verkregen door het jarenlang managen van food & beverage in hotels en de fine dining ervaring voor internationale restaurant merken. The Entourage Group exploiteert in Amsterdam restaurants als MOMO Restaurant, Bar & Lounge, IZAKAYA Asian Kitchen.

Google+